«Αν δεν υπάρχει απόλυτη συνεννόηση στη Βουλή, εάν δεν υπάρχει ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον νέο φορέα».

Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 FM, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μία ημέρα μετά το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Δεν θέλω να είμαι στην ηγεσία ενός φορέα που θα δίνει μία εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ. Πρέπει να υπάρχει μία λειτουργία, μία άποψη και μία ενιαία φωνή. Εγώ σέβομαι τη διαφορετικότητα όλων, όμως η εικόνα στην κοινωνία και οι απόψεις στη Βουλή πρέπει να είναι αυστηρά ενοποιημένες, όχι όπως έγινε πρόσφατα με το νομοσχέδιο για τους διεμφυλικούς» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης έκαναν μία συμφωνία για να μην ενοποιηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες την επόμενη ημέρα.

«Μέχρι χθες έλεγαν “μα δεν είσαι βουλευτής, πώς θα γίνεις αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας” και τελικά αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι δεν χρειάζεται να είσαι βουλευτής γιατί έχουν συμφωνήσει ότι θα υπάρχουν δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, όπως είναι σήμερα. Σε ένα νέο εγχείρημα, το βασικό ζήτημα είναι να υπάρχουν καθαρές κουβέντες. Τα κόμματα δεν τα φτιάχνουν οι πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά οι κοινωνικές ανάγκες. Και μία κοινωνική ανάγκη είναι ο ευθύς πολιτικός λόγος, χωρίς περιστροφές. Αυτά που λέμε, αυτά πρέπει να κάνουμε», υπογράμμισε.