Μια ανάρτηση που προκαλεί πολλές συζητήσεις έκανε στο Facebook ο βουλευτής Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, όσον αφορά στο ζήτημα της ταυτότητας φύλου.

Με ένα μήνυμα στο facebook, ο βουλευτής αναφέρθηκε μέχρι και στους… Πρωτόπλαστους γράφοντας τα εξής: «Με δεδομένο τον σεβασμό στην προσωπική ζωή του καθενός και της καθεμιάς, όπως και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, καλούμαστε να υιοθετήσουμε την δυνατότητα αλλαγής φύλου από το 14ο έτος της ηλικίας, χωρίς ιατρικές και ψυχιατρικές βεβαιώσεις, παρά μόνον με μία απλή αίτηση στο Ειρηνοδικείο, θέση επιστημονικώς και ηθικώς απαράδεκτη.

Άν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε (όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Εύα… αλλά τον Αδάμ και τον… Γιώργο!».

ttt

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ επανήλθε λίγες ώρες αργότερα γράφοντας και πάλι: «Η αντίθεσή μου στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, οφείλεται στο γεγονός ότι εισάγει χωρίς διαδικασία – με απλή δήλωση βουλήσεως στο Ειρηνοδικείο – την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η υιοθέτηση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε 15χρονα παιδιά, ηλικία που τα παιδιά λόγω εφηβείας έχουν ιδιαίτερη ψυχολογία και που θα έχουν τεράστια προβλήματα στο σχολείο τους ( bulling).

Διαφωνώ με την δυνατότητα που δίνεται να μπορεί να ξανααλλάξει το φύλο, άλλη μια φορά – αν έχει μετανοιώσει – μετά την πρώτη αλλαγή.

Θεωρώ ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει καλύπτει με επιστημοσύνη και με κοινωνικές δικλείδες ασφαλείας το θέμα της δυσφορίας φύλου, Νόμος 344/1976 – πραγματικά προοδευτικός – της Κυβερνήσεως Κων/νου Καραμανλή, όπως συμπληρώθηκε με Νόμο του ΠΑΣΟΚ ).

Δεν πιστεύω ότι κατοχυρώνει κανένα παραπάνω ατομικό δικαίωμα στις υφιστάμενες- σεβαστές – μειοψηφίες, αλλά πρόκειται για κυβερνητικό ακτιβισμό, που σκοπό έχει να αλλάξει την ατζέντα από την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα, τις κυβερνητικές αστοχίες, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την υπερφορολόγηση, την ανέχεια, τις συνεχείς περικοπές και την μιζέρια στην οποία καταδικάζεται ο ελληνικός λαός καθημερινά από τους ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.

…οσο για τα περί Αδαμ και …Γιώργου, είναι σαφές ότι πρόκειται περί …αστεισμού!»