Αυστηρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τις κυβερνητικές επιλογές και την πολιτική που επιβάλλει το Μνημόνιο άσκησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Χάσαμε χρόνο και ξοδέψαμε την εντολή του λαού τον Οκτώβριο του 2009 και κάναμε τα πάντα για να προκαλέσουμε την οργή και την απογοήτευση των ανθρώπων που μας ψήφισαν», είπε και πρόσθεσε πως «παραδώσαμε στην χλεύη το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική του κ. Παναγιωτακόπουλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μαριονέτα με την ακροδεξιά, η οποία συνεχίζει την ίδια καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική». Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στράφηκε προσωπικά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό διερωτώμενος :«Έχουμε πρωθυπουργό ή εντολοδόχο των τραπεζών» και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» γιατί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου απειλεί τους εργαζόμενους.

Επέκρινε και ηγετικά στελέχη και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «προκαλεί εντύπωση πως κάποιοι ξύπνησαν από όνειρο και κάνουν αντιμνημονιακή στροφή για να εξασφαλίσουν τον ρόλο τους την επόμενη μέρα».

«Θα συνεχίσουν οι υποψήφιοι να συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες του 19ου αιώνα; Να περιφέρουν την πραμάτεια τους»; αναρωτήθηκε.

Τάχθηκε υπέρ των μαζικών ανοικτών διαδικασιών στην κοινωνία με λογοδοσία όσων ανέλαβαν κυβερνητικές θέσεις, ζήτησε ενότητα και προειδοποίησε πως «οι κανιβαλικές συμπεριφορές όπως το 2007 πρέπει να καταδικαστούν».

Στήριξε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησε να διεξαχθεί τακτικό συνέδριο.