Για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Τόσκας κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανέφερε: «Οι αστυνομικοί ενήργησαν με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Ο άνθρωπος είναι σώος και αυτή τη στιγμή είναι μαζί με τους δικούς του ή θα είναι σε λίγο γιατί εξετάζεται από τους γιατρούς. Και όλη αυτή η επιχείρηση χωρίς λύτρα και έχουν συλληφθεί και κάποιοι ή όλοι από τος απαγωγείς».

Για την οργάνωση της επιχείρησης τόνισε: «Υπήρχαν ενδείξεις, υπήρχαν κάποια στοιχεία αλλά δεν ήθελε η ελληνική αστυνομία να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του κ. Λεμπιδάκη γιαυτό την σιγουρέψαμε και έγινε σήμερα ο πρωί.

Ο άνθρωπος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς στην Κρήτη. Είναι αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος αλλά είναι καλά στην υγεία του».

Όσον αφορά στους δράστες και το κατά πόσο είναι υπεράνω υποψίας είπε: «Το υπεράνω πάσης υποψίας θα το δούμε στη συνέχεια αν είναι, αυτή τη στιγμή έχουν γίνει οι συλλήψεις οκτώ ατόμων μπορεί να βρεθούν κι άλλοι που εμπλέκονται.

Θα θέλαμε να είχε τελειώσει νωρίτερα αλλά αποφύγαμε την επιθετική πολιτική για να διασφαλίσουμε την ζωή του».