Την ανάγκη καθολικής ομοφωνίας για την όποια απόφαση για τα εργασιακά επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

Ωστόσο τόνισε, μιλώντας νωρίτερα στο «ΣΚΑΪ» ότι εάν τελικώς δεν τα βρουν οι κοινωνικοί εταίροι, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

«Θεωρώ σημαντικό η Ελλάδα να πάει με ξεκάθαρη θέση και απολύτως ενωμένη. Πρέπει να μιλήσουμε με μία φωνή, κάτι που ακόμα είναι ζητούμενο. Και αυτό θα πρέπει να συμβεί», είπε ο κ. Βορίδης και υπογράμμισε ότι η όποια θέση για τα εργασιακά θα πρέπει να προκύψει από τη συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υποδομών προέταξε την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και τις αποκρατικοποιήσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί ο «κορμός» των ρυθμίσεων για την απελευθέρωση των ταξί.

«Είμαστε σε καλή φάση. Θέλω μέσα στην εβδομάδα να έχω τελειώσει το διάλογο με το συνδικάτο και τα κόμματα, ώστε ο διάλογος να ενσωματωθεί στο προσχέδιο μέχρι την άφιξη της τρόικας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.