Να εκφράσει τη γενιά του, «η οποία σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αγωνίζεται με αξιοπρέπεια σχεδόν αδιαμαρτύρητα για να επιβιώσει επαγγελματικά και οικονομικά», όπως λέει, επιδιώκει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Εκφράζω μια αντίληψη συνέπειας, ιδεών και ευθύνης. (…) Επιδιώκουμε μια συμφωνία ανάμεσα στο κράτος και τον επιχειρηματικό κόσμο που θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή πλούτου, νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς και εργαζόμενους που μπορούν να κάνουν όνειρα και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Πρέπει όλοι να αισθανθούν μέτοχοι στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια και να εισπράξουν το μέρισμα του αγώνα τους. Μόνο έτσι θα διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συντάξεις για τους γονείς μας και κοινωνική αλληλεγγύη για αυτούς που την έχουν ανάγκη» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η καινοτομία είναι η απάντηση για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, των μικρομεσαίων, των μεγάλων επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. Ο δικός μου ορισμός για την ανάπτυξη είναι η ευημερία των πολλών. Να το κάνουμε πράξη προετοιμάζοντας την Εθνική Ελλάδος της δημιουργίας και της καινοτομίας» προσθέτει και συνεχίζει: «Παράλληλα πρέπει να βρεθούμε απέναντι σε όσους υιοθετούν λογικές και συμπεριφορές που υποτιμούν τον συνάνθρωπό μας, υπονομεύοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, χρειάζεται συνείδηση ευθύνης. Αυτό σημαίνει σχέση με την πραγματική ζωή, ρεαλισμός, σεβασμός στις ανάγκες των ανθρώπων, ειλικρίνεια στην πολιτική αντιπαράθεση και σύγκρουση».

«Αν κάποιος από τους πολίτες πιστεύει σε ένα εγχείρημα ένωσης ΣΥΡΙΖΑ- Κεντροαριστεράς, στην εκλογή προέδρου δεν μπορεί να ψηφίσει εμένα» δηλώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προσθέτει «όμως όσοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ψήφισαν ΝΔ χωρίς να έχουν ιδεολογική συγγένεια με αυτή, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έμειναν σπίτια τους στηρίζοντας την αποχή, για όλους αυτούς, είμαι εδώ ώστε μαζί να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική, πλειοψηφική συμμαχία».

Υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους πολλούς, τονίζοντας ότι «το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, η Διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο οικονομικός εισαγγελέας αποτελούν πολιτικές επιλογές που θεσμοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» και σημειώνει ότι «και η στάση της παράταξής μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, από το 2009 έως σήμερα απέναντι στο λαϊκισμό και στο ‘σκίσιμο των μνημονίων εντάσσεται, αν μου επιτρέπετε, σε μια μεταρρυθμιστική νοοτροπία ότι το πολιτικό κόστος είναι ασήμαντο μπροστά στην ευθύνη για τη χώρα».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει ότι ο νέος φορέας «έρχεται να αμφισβητήσει το πλαστό δίπολο που πάει να δημιουργηθεί στη χώρα μας» και υποστηρίζει ότι «ο κόσμος πρέπει σε αυτή τη διαδικασία να στείλει μήνυμα απόρριψης των μηχανισμών και του αρχηγικού κόμματος. Να απορρίψει τη λογική του κόμματος- λαφύρου που εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να εξασφαλίσουν την προσωπική τους επιβίωση».

Αναφερόμενος στον- ηλεκτρονικό- τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, ωστόσο, εκτιμά ότι «για τους εντός Ελλάδος πολίτες η ψηφοφορία και η συμμετοχή από τον καναπέ δεν ενθαρρύνει την ενεργοποίηση της κοινωνίας».

«Η συμμετοχή των πολιτών θα στείλει μήνυμα πλειοψηφικού ρεύματος και θα εγγυηθεί την ενότητα. Οι πολίτες με τη συμμετοχή τους θα σπάσουν τους μηχανισμούς. Καλώ τη νέα γενιά που εξαπατήθηκε από τον ‘νέο’ κ. Τσίπρα να συμμετέχει. Να αξιολογήσει την πορεία, τις ιδέες του κάθε υποψηφίου και να στείλει μήνυμα ευθύνης» σημειώνει.