Τη συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό, Νίκο Γκάτσο, με τους Μανώλη Μητσιά και Καροφυλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες, παρακολούθησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

«Μας τιμά η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εδώ στις Πρέσπες», είπε στην ομιλία του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Πρέσπεια», Γιώργος Λιάνης, και εξήρε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παραστεί στην εκδήλωση, ενώ υπάρχει… πυρετός προετοιμασίας στην κυβέρνηση για την επίσκεψη στην Αθήνα του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, και τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

«Το μήνυμά μας είναι η ενότητα», είπε ο κ. Λιάνης και σημείωσε ότι στα 28 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ «Πρέσπεια» το έχουν επισκεφθεί για τις εκδηλώσεις όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί αυτήν την περίοδο.

Όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη διάρκεια του δείπνου που θα ακολουθήσει της συναυλίας, ο πολιτιστικός οργανισμός «Πρέσπεια» θα βραβεύσει τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και τον παρουσιαστή του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης στη σημερινή εποχή, ενάντια στους διχασμούς. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του, όπως είναι το θέμα της «ελληνοποίησης» φασολιών, που είναι κύρια παραγωγή στις Πρέσπες , το θέμα της υπερφορολόγησης και η βελτίωση του οδικού δικτύου

Μάλιστα, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είμαι ο δήμαρχος του μικρότερου δήμου της χώρας με τετραψήφιο αριθμό κατοίκων και μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων».

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, αφού περπάτησε την πεζογέφυρα, μαζί με τη σύζυγό του, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην είσοδο του νησιού τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος και ο κ. Λιάνης. Προσερχόμενος στον χώρο της συναυλίας χαιρέτισε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά .

Αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με δημάρχους του νομού Φλώρινας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη .

Στη συναυλία παραβρίσκονται επίσης η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας , ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας , ο βουλευτής Κοζάνης Δημήτρης Δημητριάδης, η γγ Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος , ο δήμαρχος Πρεσπώνκαι ο αρχηγός ΓΕΣ.