Αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για συμμετοχή στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ρ/σ «ΒΗΜΑ FM».

«Ο προοδευτικός φορέας πρέπει να έχει διαφορετική αλλά συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα. Όχι απλώς να ενωθούμε για να σωθούμε πολιτικά» είπε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου κι επεσήμανε πως το «να πάμε όλοι μαζί» σημαίνει ότι έχουμε απόψεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα. «Να πάμε με συγκρούσεις και τομές, όχι με πολιτικές της δεκαετίας του ’80» συνέχισε.

Επίσης τόνισε, ότι «ομοσπονδία κομμάτων δεν μπορεί να οδηγήσει στο νέο και ενιαίο. Θα βαλτώσει στις προσωπικές προσδοκίες του κάθε αρχηγού και των επιμέρους ομάδων» και παρατήρησε ότι η Δη, Συμπαράταξη, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου δεν παρουσίασε πολιτικές θέσεις που να δίνουν κάποιο προοδευτικό στίγμα και να την διαφοροποιούν.

«Δεν γίνεται προοδευτική πολιτική χωρίς τις εξελίξεις της εποχής (οικονομία, τεχνολογία κλπ) και επιμονή σε τσιτάτα του παρελθόντος» υπογράμμισε η Άννα Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί πχ ένα κόμμα που θέλει να λέγεται προοδευτικό, να αντιμετωπίζει με άλλους όρους τους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τα κοινωνικά αγαθά παράγονται από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αυστηρές προδιαγραφές και ίση πρόσβαση σε όλους».

Αναφορικά με το νόμο για τα ΑΕΙ που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με τον οποίο καταργεί το «νόμο Διαμαντοπούλου» η πρώην υπουργός Παιδείας και εκ των ιδρυτών σήμερα της Ώρας Αποφάσεων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόλυτη εσωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων κι αναρωτήθηκε «αν προτιμούμε να βλέπουμε τους νέους να σπουδάζουν μαζικά σε Ουγγαρία και Βουλγαρία, από το να εκσυγχρονίσουμε τα ελληνικά ΑΕΙ».