Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ μίλησε για την πρωτόδικη καταδίκη του αλλά και την «προσωπική επιτυχία» του να καταφέρει να πάει την υπόθεση του σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Επίσης αναφέρθηκε σε αυτούς που κατά τον ίδιο ευθύνονται για την στοχοποίηση και την φυλάκισή του.

«Το πρώτο δικαστήριο είναι στημένο. Αν ισχυρίζεται και αυτή η εισαγγελέας τα ίδια θα τα ακούσει και αυτή. Είναι σκόπιμη η εμπλοκή των επιχειρηματιών και των δραστηριοτήτων τους με τον πολιτικό μου βίο. Ρώτησα την εισαγγελέα αν γνώριζε τι δουλειά κάνω στο υπουργείο. Ο υπουργός ασχολείται με τις πολιτικές. Την υλοποίηση την αναλαμβάνει η διοίκηση. Άρα σκόπιμα γίνεται η σύνδεση με τη δουλειά του υπουργού και τις δουλειές της διοίκησης. Όλα όσα έγιναν στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν ισχύουν πλέον μιας και έγινε δεκτή η έφεση για το δευτεροβάθμιο και πάμε σε δεύτερο δικαστήριο. Σε ένα καινούριο δικαστήριο».

Και συνέχισε ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στα «συμφέροντα που συγκρούστηκαν» ώστε να φτάσει εκείνος μέχρι τον Κορυδαλλό. «ΕΥΠ και ξένες υπηρεσίες με παγίδεψαν. Ο Ζήγρας είναι ένα εκτελεστικό όργανο. Ο Παπανδρέου μου άσκησε μία πολιτική δίωξη. Η δική μου δραστηριότητα με έφερε σε σύγκρουση με συμφέροντα που ήταν αντίθετα με την δική μου δουλειά να φροντίζω τα ελληνικά συμφέροντα».

Τέλος αναφέρθηκε και στην τωρινή κατάκτηση της κρίσης. «Οι Έλληνες βρίσκονται όμηροι των ξένων δανειστών. Μετά το 2010 υπάρχει πολιτική χρεοκοπία. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών. Όταν ο Σημίτης παρεμβαίνει μέσα στο ΚΥΣΕΑ και ξαφνικά η χώρα αγοράζει ένα άλλο αεροπλάνο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει, αυτό δεν είναι πολιτική παρέμβαση;».