«Ερχόμαστε να καλύψουμε ένα απαράδεκτο –εν έτη 2017- κενό. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι κάτοικοι μπορούν πλέον να βλέπουν το ελληνικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, από την Τήλο, την οποία επισκέφθηκε, με αφορμή την επέκταση -στις νησιωτικές περιοχές- του προγράμματος για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea.

«Φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε το αύριο, σήμερα για όλους. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών δεν θα βρίσκονται στην περιοχή του “μαύρου”. Αλλά, αντιθέτως, θα έχουν πρόσβαση τόσο στο τηλεοπτικό περιεχόμενο, όσο και στις γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε, σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε ευρυζωνικές συνδέσεις στο διαδίκτυο για τους κατοίκους 35 απομακρυσμένων νησιών», πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτκής.

Ο κ. Παππάς επισκέφθηκε τους πρώτους κατοίκους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε από τη δήμαρχο Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, για την εξέλιξη της υλοποίησης της δράσης στο νησί.

Η δράση καλύπτει 3.000 νοικοκυριά σε νησιωτικές περιοχές της παραμεθορίου και 13.000 στην ορεινή Θράκη, στις καλούμενες «λευκές περιοχές». Στους δικαιούχους παρέχεται δωρεάν ο δορυφορικός εξοπλισμός (κεραία, αποκωδικοποιητής κ.λπ.), ενώ οι πάροχοι του δορυφορικού προγράμματος έχουν δεσμευθεί για δωρεάν επ’ αόριστον, τουλάχιστον το πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς μετείχε σε σύσκεψη με τον ο κ. Σαντορινιό και την κ. Αλειφέρη, στην οποία παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε: «Η Πολιτεία τηρεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς του πολίτες που ζουν στα απομακρυσμένα νησιά της χώρας. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι περιοχών, όπως η Τήλος. Στόχος της δικής μας διακυβέρνησης είναι να έρθει μία ανάπτυξη που θα αφορά τους πάντες. Στόχος μας είναι να έρθει η επόμενη ημέρα, κατά την οποία οι ανισότητες θα μειωθούν σημαντικά».