Η επεξεργασία των ελληνικών θέσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής βρίσκεται στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ο υφυπουργός Οικονομικών Ιω. Μουρμούρας, ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς, κ.α..

Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη αποτυπώσει συνοπτικά τις ελληνικές θέσεις, όπως αυτές θα αναπτυχθούν αύριο και την Παρασκευή στις Βρυξέλες. Η Ελλάδα θα επιδιώξει οι όποιες αποφάσεις να μην αφήσουν να διαμορφωθεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, να διασφαλισθεί ο σεβασμός της θεσμικής ισοτιμίας όλων των κρατών-μελών και να αποφευχθούν αποφάσεις, που θα οριστικοποιούν και θα κλειδώνουν εσωτερικές ανισότητες στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει ως αργά σήμερα το βράδυ συνεργασίες με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβεί στις Βρυξέλλες συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.