Αιχμές κατά μελών της προηγούμενης κυβέρνησης, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνδικαλιστών για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Γιάννης Ραγκούσης από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι μία από τις βασικές αιτίες των δεινών που έχουν επεκταθεί στο σύνολο της οικονομίας είναι το καθεστώς αβεβαιότητας και αμφιβολίας για το αν θα χρεοκοπήσει ή όχι η χώρα και για το αν θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

«Δεν υπάρχει οικονομία στον κόσμο που θα άντεχε επί 2 χρόνια να λειτουργεί σε αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η αβεβαιότητα δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά δημιουργήθηκε μέσα στην κυβέρνηση, μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μέσα στην κοινωνία, που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να αναβληθούν οι ριζικές αλλαγές που χρειαζόταν ο τόπος, για να μπορέσει η οικονομία να σταθεί στα πόδια της».

Ο Ραγκούσης έκανε λόγο για καθυστερήσεις και παλινωδίες «που δεν άντεξε η χώρα και η προηγούμενη κυβέρνηση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα ξημερώσει μια νέα μέρα για την οικονομία και το πολιτικό σύστημα αν δεν συνομολογηθεί ότι τέλειωσε η αμφιβολία και η αβεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και αν δεν ενταφιαστεί η αντίληψη ότι μπορούμε άλλα να λέμε, άλλα να εννοούμε και άλλα να πράττουμε».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου τόνισε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος αντί να λέμε αλήθειες να χρησιμοποιηθεί η νέα κυβέρνηση σαν χαλί για να κρύψουμε και πάλι από κάτω την σκόνη, πρόσκαιρα».