Ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιρρίπτει – εμμέσως πλην σαφώς – ο Θεόδωρος Πάγκαλος, για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ βολές δέχεται και Χ.Παπουτσής για το «κλίμα αναρχίας» που επικρατεί στη χώρα.

«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», λέει ο αντιπρόεδρος τηε κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο Θ. Πάγκαλος για την κοινωνική αναταραχή στη χώρα και το αλαλούμ των τελευταίων ημερών με τη ΔΕΗ «Δεν μπορεί ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ […] Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την περίφημη υπογραφή για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει: «Εφόσον αποφάσισε να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».
Επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».

Τέλος, ο Θ.Πάγκαλος αναφέρεται στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι ο Γ.Παπανδρέου «παρασύρθηκε». «Ήταν μία επιλογή που μόνο με τη λέξη κατάρα μπορεί να περιγραφεί».