Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, στις 7 και 8 Απριλίου, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Γερμανός Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Σάββατο, 8 Απριλίου, οι δύο Πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την Έκθεση documenta14.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Σταϊνμάιερ θα φθάσει στην Αθήνα αύριο, Παρασκευή, στις 15:30 και θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου. Αμέσως μετά, στις 16:10, θα γίνει δεκτός από τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των συνομιλιών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του κ. Σταϊνμάιερ στην Αθήνα ολοκληρώνεται με την παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμή του και της συζύγου του, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Σάββατο, 8 Απριλίου, στις 10:00, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Σταϊνμάιερ θα εγκαινιάσουν την έκθεση documenta14 και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα μεταβεί για ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, τελευταίο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο.