«Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τις λαϊκές οικογένειες ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι θα τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες ακόμα και σ’ αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.

Η απειλή ότι θα κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι είναι καθ’ όλα παράνομη και αντιδραστική. Το πόσο εξωφρενικός είναι ο κυβερνητικός εκβιασμός καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τα δικαστήρια που δικάζουν με τους δικούς της νόμους αναρμόδια να κρίνουν τη νομιμότητα διακοπής του ρεύματος.

Η μαύρη συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας δεν καταλαβαίνει από επιχειρήματα, είναι πλήρως αναίσθητη μπροστά στο δράμα και την απόγνωση που ζει η λαϊκή οικογένεια. Πρέπει όμως να νοιώσει τη δύναμη του αποφασισμένου λαού, που αρνείται την εξαθλίωση και τους εκβιασμούς αυτών που τσακίζουν τα δικαιώματά του για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει χρέος να απαντήσει στους προκλητικούς εκβιασμούς οργανώνοντας πιο αποφασιστικά και την άρνηση πληρωμής και την προστασία των λαϊκών οικογενειών από κάθε είδους απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε τόπο δουλείας, κλάδο και συνοικία πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση, η δράση και η αλληλεγγύη. Καμιά οικογένεια που δεινοπαθεί δεν πρέπει να μείνει μόνη και απροστάτευτη στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό. Οι απειλές προς το λαό πρέπει να αποκρουστούν. Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια».