«Η ΝΔ συντεταγμένα δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 τόνισε: «Κρατάμε πάντα μικρό καλάθι, διότι επιβεβαιώσεις ότι κλείνει η αξιολόγηση έχουμε εδώ και πολλούς μήνες. Επιβεβαιώσεις οι οποίες διαψεύδονται η μία μετά την άλλη. Επομένως εγώ θα κρατήσω μικρό καλάθι. Βεβαίως, ακούω ότι υπάρχει μία επίμονη θέση της κυβέρνησης ότι κλείνει η αξιολόγηση. Πάντως, ένα είναι το συμπέρασμα. Όταν κλείσει, αν κλείσει και όπως κλείσει αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες».

«Χαμηλό αφορολόγητο, μεγαλύτερη φορολογία, μείωση συντάξεων, αυτός είναι ο πυρήνας των όσων φαίνεται ότι θα συμφωνηθεί. Από κει και πέρα περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Πάντως, η ΝΔ έχοντας ήδη τοποθετηθεί ότι θα πρόκειται για ένα προϊόν κακής διαπραγμάτευσης δεν θα το ψηφίσει. Θα είμαστε συντεταγμένοι όλοι στη ΝΔ στην καταψήφιση των μέτρων» πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος.