«Οι όποιες εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προωθηθούν με συντεταγμένο τρόπο», δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Έξαρχος.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του. Όλοι μας πρέπει να φανούμε αντάξιοι της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και με ενότητα, με σύνεση, με σοβαρότητα, θα αντιμετωπίσουμε και τα όποια εσωτερικά θέματα υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Έξαρχος κληθείς (στο «Ράδιο 9») να λάβει θέση τις απόψεις στελεχών του Κινήματος για δρομολόγηση εξελίξεων στο εσωτερικό του.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει πολιτική συζήτηση και να συζητήσουμε για το ρόλο των προσώπων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή ότι, την ίδια περίοδο, η χώρα δίνει μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη. Και ο κ. Παπαδήμος το είπε με σαφήνεια, και εγώ συμφωνώ μαζί του, ότι για το έργο που πρέπει να επιτελέσει αυτή η κυβέρνηση, ο χρόνος είναι δυσανάλογα μικρός», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Ούτως ή άλλως, το Συνέδριο έχει προαναγγελθεί για την άνοιξη», εξήγησε ο κ. Έξαρχος και συνέχισε: «Είμαι από αυτούς που πιστεύουν -και όχι τώρα-, πάντα ήμουν της άποψης ότι, τις εσωτερικές διαδικασίες, δεν πρέπει να τις κάνουμε υπό πίεση. Διότι όταν τις κάνουμε υπό πίεση χρονική, μπορεί να μην οδηγούν στο αποτέλεσμα που πρέπει, γιατί η συζήτηση γίνεται με μισόλογα πολλές φορές, οι διαδικασίες γίνονται «στο τροχάδην» – επιτρέψτε μου την έκφραση – και δεν μπορεί να είναι τόσο χρήσιμες, όσο απαιτεί η συγκυρία».

Στο ερώτημα εάν στις εκλογές θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Θα τα λύσουμε και αυτά, δεν βιαζόμαστε. Και είμαι βέβαιος ότι θα πάρει τις πρωτοβουλίες ο ίδιος ο πρόεδρος».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το «ποιοι βιάζονται», πρόσθεσε: «Την ώρα που συζητούσαμε αν θα γίνει αυτή η κυβέρνηση συνεννόησης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, το πρώτο θέμα ορισμένων εκ των συναδέλφων σας ήταν να φύγει ο Παπανδρέου».

Ερωτηθείς για τη σύσκεψη των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Έξαρχος τη χαρακτήρισε «αυτονόητη κίνηση» στην οποία δε χρειάζεται να «δίνουμε διαστάσεις», καθώς, όπως είπε, «την προηγούμενη ημέρα, ο κ. Καρατζαφέρης είχε συναντήσει τους υπουργούς του κόμματός του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και δεν είδα παρόμοια σχόλια».

Πρόσθεσε δε, ότι «το μήνυμα που εξέπεμψε είναι ότι εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, γιατί θέλουμε να πετύχει, επειδή αυτό θα είναι καλό για τη χώρα».