«Χαριστική βολή στον αγροτικό πληθυσμό», χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, επικεφαλής κομματικής αντιπροσωπείας συμμετείχε σήμερα στο αγροτικό συλλαλητήριο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση με τα σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, τα οποία είναι έτοιμη να υιοθετήσει, ειδικότερα τη μείωση του αφορολόγητου και την περαιτέρω βαθιά μείωση των συντάξεων, πάει να δώσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό πληθυσμό. Όπως πρόσθεσε, μνημόνια και μνημονιακές κυβερνήσεις φτωχοποιούν και ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά και πνίγουν την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ωστόσο, τους κάλεσε «να σταματήσουν τις στείρες διαιρέσεις και να ενωθούν ως μια γροθιά μαζί με τους εργαζόμενους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, σε ένα μεγάλο μέτωπο για τη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, που θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την πρωτογενή ανάπτυξη».