Καλαφάτης για Μπουτάρη: Πολιτικά είναι μιξ γκριλ, τούτι φρούτι

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μάνατζερ και όχι περφόμερ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:20
24/01/2017
Καλαφάτης για Μπουτάρη: Πολιτικά είναι μιξ γκριλ, τούτι φρούτι
3
loading

Τον κίνδυνο να οδηγήσει η κυβέρνηση σε ένα Grexit επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ταυτόχρονα επιτέθηκε στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη τον οποίο χαρακτήρισε «τούτι φρούτι πολιτικά».

«Η συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι λόγος γιορτής. Μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να μην είναι πλέον στο προσκήνιο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το σχέδιο του, είτε το πεις plan b, είτε το πεις plan Grexit, τελικά είναι στο ψυγείο. Νιώθω ότι η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την πρώτη. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι κυβερνώντες, είναι ικανοί στο τέλος να σου παρουσιάσουν το plan Grexit ως λύση του προβλήματος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημοσιογράφους.

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Νομίζω ότι τα δείγματα γραφής μετά από ένα χρόνο προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα θετικά. Εχει γίνει ένα συστηματικό και ειλικρινές άνοιγμα στην κοινωνία, έχουν κινητοποιηθεί και ενεργοποιηθεί πολίτες που δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στο πολιτικό σύστημα και η Ν.Δ. διατηρώντας τον πυρήνα των αξιών της ουσιαστικά ανοίγεται ακόμα περισσότερο στην κοινωνία και γίνεται περισσότερο θελκτική σε ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Καλαφάτης εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι η πόλη «χρειάζεται μάνατζερ και όχι περφόμερ».

Σε ερώτηση για τα δυόμισι χρόνια που απομένουν μέχρι το 2019, οπότε και θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές, συνέστησε υπομονή στους πολίτες και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου και πολιτική αλλαγή στη χώρα.

«Υπομονή δεν ξέρω αν θα έχει ο δήμαρχος, αλλά σίγουρα τη χρειάζονται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Εγώ έχω αναλάβει με εντολή των συμπολιτών μου δύο συγκεκριμένες αποστολές. Η μία είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή και η άλλη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπηρετώ και τους δύο ρόλους και πιστεύω ότι πρέπει να επέλθει πολιτική αλλαγή και στις δύο περιπτώσεις. Και είμαι απολύτως αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος έχοντας το βλέμμα ακριβώς στο πώς θα μπορέσω να υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο τις εντολές που μου έδωσαν οι πολίτες», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στην πολιτική συμπεριφορά του Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι «πολιτικά είναι μιξ γκριλ, τούτι φρούτι. Είναι και ΠΑΟΚ, και Άρης και Ηρακλής και Απόλλων Καλαμαριάς».

Σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «ανόρεκτος» που τού είχε αποδώσει ο Γιάννης Μπουτάρης προεκλογικά, ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε: «Για ένα πράγμα δεν έχω όρεξη: να απαντάω συνέχεια στις παλινωδίες του Γιάννη. Η απάντηση φαίνεται από τις πράξεις μου. Ο κόσμος που παρακολουθεί ξέρει τελικά ποιος είναι ο ορεξάτος και ποιος ο ανόρεκτος».

Για τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από τη πρόσφατη κακοκαιρία τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ένιωσαν τη «διοικητική γύμνια» της δημοτικής αρχής και προκλήθηκε η πρώτη «καλή γρατζουνιά» στην εικόνα του Γιάννη Μπουτάρη.

«Ίσως είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της διοίκησης Μπουτάρη που ο κόσμος ένιωσε στο πετσί του αυτό που εμείς δυο χρόνια σταθερά και τεκμηριωμένα λέμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ότι αυτή η διοίκηση δεν έχει τη διοικητική ικανότητα να λύσει ζωτικά προβλήματα των Θεσσαλονικέων. Αυτό έπιασε τόπο γιατί για πρώτη φορά εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και ένιωσαν απροστάτευτοι και οι ίδιοι από αυτή τη γύμνια τη διοικητική. Πιστεύω ότι είναι η πρώτη καλή "γρατζουνιά" που δέχτηκε και στην εικόνα του».

Βαθμολόγησε τον δήμαρχο με μηδέν στην προετοιμασία, μηδέν στην αντιμετώπισή της και υπό το μηδέν στη διαχείριση των πρώτων ωρών μετά την κακοκαιρία. Αν θες να είσαι αξιόπιστος αναλαμβάνεις εμπράκτως τις ευθύνες», παρατήρησε απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη και σημείωσε πως του έστειλε πριν από 4-5 μέρες επιστολή, με την οποία ζητάει το έγγραφο ανάθεσης της αρμοδιότητας της πολιτικής προστασίας του Δήμου στον Γενικό Γραμματέα Θωμά Ψαρά, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Σε ερώτηση για τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Ζέρβα απάντησε ότι παραμένει μέλος της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη και είπε ότι ο ίδιος τιμάει όσους ξεκίνησαν μαζί τον αγώνα για τη διεκδίκηση του Δήμου.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης σχολίασε πως «όλοι οι καλοί χωράνε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar olymbitis

  Κύριε Αυθεντικό Κομματόσκυλλο, μίλησες για να μιλήσεις, όχι για να πεις κάτι ουσιώδες. Ευτυχώς οι πολίτες δεν ψηφίζουν κομματικά και ψευδεπίγραφα στις τοπικές εκλογές, και πάλι, ευτυχώς. Αυτή είναι μια μικρούλα εξαίρεση καλή, στην Ελλάδα των τόσων δεινών.
  Τούτι-φρούτι σημαίνει ρεαλισμός, όχι στεγνός μονόχνωτος κομματισμός και υποταγή στα καλούπια του κόμματος. Αυτό είναι που μας έφερε ως εδώ. Σαν κυβέρνηση, το μνημόνιο είναι καλό και το ψηφίζουμε, σαν αντιπολίτευση παύει να είναι καλό και δεν το ψηφίζουμε.
  Οι σωστοί διοικητές και ηγέτες βασίζονται στην πραγματικότητα και διοικούν με βάση αυτή, με πραγματισμό και χρηστή διαχείριση. Μεγάλο ζητούμενο για την κεντρική μας κυβέρνηση.

 2. avatar ormouz

  Η άποψη του Καλαφάτη είναι ότι πιο αναχρονιστικό και παλαιωμένο. Νομίζει ότι από την απόλυτη κατάρρευση και ρεζίλεμα της κυβέρνησης θα πάρει ο ίδιος υπεραξία, επειδή ο Μπουτάρης φαίνεται ως νεοτεριστής. Μαύρα μεσάνυχτα, ας είχαμε παραπάνω κυρ Γιάννηδες και σε μεγαλύτερα αξιώματα, όχι υπάκουα κομματόσκυλα.

 3. avatar Anarion

  Άνα μπράβο. Καιρός είναι να έρθει κανένα καλό παιδι, δεξιός, με αποκρυσταλλωμένες απόψεις, προσκείμενος σταθερά σε κόμμα, να βάλει μια τάξη στην πόλη.
  Α, ξέχασα. Είχαμε έναν τέτοιον. Και μας έφαγε κάτι εκατομμύρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει