Κορυφώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη χώρα τα τελευταία 24ωρα, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαίοι υπουργοί με τις ομιλίες τους το απόγευμα στη Βουλή θα πιέσουν τον πρωθυπουργό (που θα μιλήσει τελευταίος πριν την ψηφοφορία) να ανακοινώσει ότι ο λόγος που ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης είναι για να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες παραίτησής του και διαπραγματεύσεων με τη ΝΔ για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Προειδοποιούν, έχοντας εικόνα από χθεσινοβραδινές μαζώξεις και πρωινά τηλεφωνήματα ότι ένας αριθμός πάνω από είκοσι βουλευτές (μεταξύ των οποίων είναι και υπουργοί) είναι έτοιμοι αν ο κ. Παπανδρέου κινηθεί σε θολή γραμμή και δεν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και το χρονοδιάγραμμα αυτών με μοναδικό στόχο την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να τον ρίξουν.

Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για όλα αυτά, αλλά ακόμα δεν έχει δώσει σαφές στίγμα. Με τη χθεσινοβραδινή του ομιλία, κατάφερε να «καλμάρει» κάπως το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κυρίως να μην υπάρξει σειρά ανεξαρτητοποιήσεων σήμερα το πρωί, κάτι που θα σήμαινε ότι δε θα έφτανε καν στο σημείο της ψήφου εμπιστοσύνης.

Γνωρίζει όμως ότι αν δεν πει καθαρά πότε θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, πότε θα συζητήσει με τον Α. Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και δεν αναφερθεί σε ημερομηνία εκλογών, τότε από την Παρασκευή το βράδυ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανατροπής του.

Και αυτό είναι το κλίμα που μεταφέρεται τόσο από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου που από χθες είναι σε ανοικτή γραμμή με κορυφαία στελέχη όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Δ. Ρέππας, ο Μ. Χρυσοχοίδης που στοχεύουν σε μία βελούδινη αποχώρηση Παπανδρέου, βάζοντας το στίγμα του στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά και από την πλευρά της τρόικας των Α.Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση που επίσης περιμένουν από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι η τελευταία πράξη του θα είναι να εγγυηθεί την συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα πάει τη χώρα στις εκλογές.