Εγκαινιάζεται, άμεσα, η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα. Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ», ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι «αν σήμερα πάνε όλα ομαλά, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Ν.Δ. αλλά και με τα άλλα κόμματα για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Με ευρύτερη συγκρότηση από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και από άλλες δυνάμεις, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν. Με την στήριξη όλων αυτών, για να είμαι σαφής».

Τόνισε ότι «ξεκινά αύριο αυτή η διαδικασία, δεν μπορεί να είμαστε στο “θα δούμε”».

«Θα πρέπει να κουβεντιάσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες, διότι μόνον έτσι θα ηρεμήσει η χώρα, θα αισθανθεί σίγουρη, θα μας αναγνωρίσουν πλήρως οι εταίροι μας ως μια χώρα που μπορεί να συνεννοηθεί και να δημιουργεί ευρύτερες συναινέσεις και στηρίξεις στην πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι μπορεί να μην πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει σε σαράντα ημέρες τη χώρα σε εκλογές.