Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συγχαίροντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συναίνεση.

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει εδώ σήμερα. Το δημοψήφισμα θα ήταν δυστύχημα και το είχα πει εγκαίρως. Κάτω από αυτές τις συνθήκες σας συγχαίρω κ. πρόεδρε, εσένα και τον Σαμαρά και για το Momus vivendi που βρήκατε. Είναι έντιμη η απάντηση Σαμαρά και λυτρωτική. Αύριο όλοι θα ψηφίσουμε για να κάνετε τις συζητήσεις για τη συναίνεση που χρειάζεται. Ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1936 είχε πει ότι η μεταβατική κυβέρνηση που έφτιαχναν τότε υπό τον Ιωάννη Μεταξά ανοίγει τον δρόμο για την ανωμαλία. Δεν θα παραιτηθεί ο πολιτικός κόσμος της εντολής που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Αν ακολουθήσετε αυτή την κατεύθυνση εγώ δεν θα σας ακολουθήσω».

Και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατέληξε: «Δεν έχουμε προβληματιστεί μήπως εξωθεσμικοί παράγοντες θέλουν να κάνουν τρία – τέσσερα κομμάτια το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;».