Ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες θα πρέπει να σκεφθεί ο πρωθυπουργός, σε περίπτωση που οι αποφάσεις της Τετάρτης στη Σύνοδο Κορυφής περιορίζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε ότι εάν ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη βρεθεί ενώπιον διλημμάτων που αφορούν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, τότε θα πρέπει να φέρει την όποια συμφωνία στη Βουλή, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία για την επικύρωσή της και εάν χρειαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Μέχρι που έχουμε την εξουσιοδότηση να παίρνουμε εμείς τέτοιες αποφάσεις;” διερωτήθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, τονίζοντας, μάλιστα, πως το θέμα της εθνικής κυριαρχίας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ερώτημα εάν η λύση των προβλημάτων μας θα γίνει εντός ή εκτός ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη, μιλώντας στον «Realfm» επανέλαβε τη δήλωσή τού ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν «μπάστακα» στο υπουργείο του, αναφερόμενος, έτσι στα σενάρια περί μόνιμων επιτρόπων στα χαρτοφυλάκια, υπό την καθοδήγηση Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Σκανδαλίδης έστειλε ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, λέγοντας πως οι διαχωρισμοί περί μεταρρυθμιστών ή μη είναι κινήσεις που έχουν… κοντά ποδάρια.