Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της βουλής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου. Αναφερόμενη στον διαδηλωτή που έχασε τη ζωή του σχολίασε ότι «η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της» και πρόσθεσε ότι το μήνυμα της ημέρας είναι ότι «οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η βουλευτής επέκρινε μερίδα υπουργών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «ορισμένοι από εσάς κύριοι υπουργοί αντί να κάνετε τη δουλειά σας, κουνάτε το δάκτυλο στην κοινωνία μπερδεύοντας ποιος λογοδοτεί σε ποιον» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν καταπιάστηκε με τα δύσκολα».

Η Αντωνίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εσωτερικές αδυναμίες και ανευθυνο-υπεύθυνες στάσεις και πρόσθεσε ότι στη δημοκρατία οι επιλογές είναι «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές».

Νωρίτερα κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ο οποίος τόνισε «τα δύο αυτά χρόνια αντί να στραφούμε στην καταπολέμηση φοροδιαφυγής και να χτυπήσουμε την ανομία, εμείς χτυπάμε αλύπητα τα λαϊκά εισοδήματα χωρίς να μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους των εσόδων».