«Ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει στις Βρυξέλλες, όπως κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο ανταποκρινόμενος στο εθνικό του καθήκον. Δεν θα πάει όμως μαζί με τον πρωθυπουργό. Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό, στο λάθος. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως πάντα, θα υπερασπιστεί μια άλλη πολιτική που μπορεί να βγάλει πιο γρήγορα τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησε, η πολιτική Παπανδρέου».

Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι δεν έχει εθνική γραμμή ούτε «κόκκινες γραμμές» στην πολιτική του. Παράλληλα επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου στην τρόικα.

«Ο κ. Παπανδρέου ζητεί στήριξη σε κάτι που δεν ξέρουμε. Δεν μας έχει δώσει -παρόλο που το ζητήσαμε επανειλημμένα- ούτε καν τις επιστολές που έστειλαν ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος στην τρόικα. Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβαν; Είναι δυνατό να συμφωνήσει κανείς με κάτι που δεν ξέρει; Είναι δυνατό να νομιμοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτά που δεν ξέρει;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Είναι δυνατό να δεσμεύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολόκληρη τη χώρα στο λάθος και ενδεχομένως στις παρασκηνιακές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;»

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο σχέδιο, ώστε να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να το υπερασπιστούν από κοινού. «Δεν έχει κοινές θέσεις, ούτε καν με τους υπουργούς του και ακόμη περισσότερο με τους βουλευτές του κόμματός του…

Όταν όμως ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε στο εξωτερικό μαζί, κάτι ζητούν από κοινού ή κάτι πάνε να διαπραγματευθούν μαζί. Αρα πρέπει να έχουν κοινή θέση από πριν. Και τέτοια θέση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο κ. Μιχελάκης.

Όμως, όπως επεσήμανε, «ο κ. Παπανδρέου, είτε δεν έχει ενημερώσει ούτε καν τους υπουργούς του, είτε δεν ξέρει ούτε καν ο ίδιος τι θέσεις πρέπει να πάρει ή ποια είναι η εθνική του γραμμή, γι αυτό, υποστήριξε δεν είχε ποτέ και δεν έχει ούτε τώρα ως στόχο τη συνεννόηση. «Εάν αυτό επιθυμούσε, δεν θα εξύβριζε -μισή ώρα πριν τη συνάντηση- τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της. Και δεν θα έβαζε τον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει -την ώρα της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά- από το βήμα της Βουλής, με ακόμη πιο ακραίες εκφράσεις, την επίθεσή του».

«Δεν μπορεί τη μία να ισχυρίζεται ότι τάχα “ο Σαμαράς γνωρίζει και τον συκοφαντεί” και την ίδια ώρα να προσποιείται ότι θέλει το “συκοφάντη” μαζί του«, παρατήρησε σχετικά με την πρόσκληση του κ. Παπανδρέου για κοινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες.