Δαρειώτης: Και νόμιμο και ηθικό το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Εξεταστική Επιτροπή ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε το βίντεο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:24
16/11/2016
Δαρειώτης: Και νόμιμο και ηθικό το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ
1
loading

Στη νομιμότητα και την ηθική του δανείου που έλαβε το 2002 ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική Τράπεζα αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δαρειώτης. Η Επιτροπή διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

«Και νόμιμο και ηθικό είναι το δάνειο που έλαβε το 2002 από την Εθνική Τράπεζα ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ, εξυπηρετείται κανονικά, έχει αποπληρωθεί ήδη κατά 71% και σήμερα οι συνολικές δανειακές του οφειλές είναι στα 7,950 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δάνειο αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, έχει πληρώσει όλους τους τόκους έως το 2016, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής του εξυπηρετείται κανονικά και σε ότι αφορά τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.

Ανέφερε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 το κόμμα ζήτησε και πήρε ένα επιπλέον δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή του έως το 2018, ενώ διέψευσε ότι έγινε διπλή εκχώρησή της.

Η κατάθεση του κ. Δαρειώτη στην Εξεταστική συνεχίζεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar te

    για το δανειο που πιθανολογειτε οτι πηρανε απο την βενεζουελα μαζι με τους ποδεμος θα μας πει τιποτε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει