Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, που πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δίκαιο φορολογικό σύστημα, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν θεσπίζει ένα φορολογικό πόθεν έσχες.

Παράλληλα, ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, σε τράπεζες του εξωτερικού και να αντιστοιχηθούν με τι ο καθένας δήλωνε όλα αυτά τα χρόνια και πώς προκύπτει η ικανότητά του να έχει τεράστιες καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσον αφορά το «κούρεμα του ελληνικού χρέους» ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «όσο ελκυστική και αν ακούγεται η περικοπή του χρέους, άλλο τόσο πρέπει να ανησυχούμε διότι ένα κούρεμα χωρίς ταυτόχρονα να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας σε ότι έχει σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία, με το τραπεζικό σύστημα, με την αντανάκλασή του στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της αγοράς, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά αρνητικά».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε ότι «θα ήταν καταστροφικό να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, όπως ζητούν κάποιες δυνάμεις της αριστεράς».