«Ζητάμε τις εκλογές γιατί η κυβέρνηση δεν θα αντέξει». Αυτό τόνισε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ», ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα με τον κ. Τσίπρα. Όσο πιο σύντομα κάνει τις εκλογές, τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Αναφερόμενος στην περιοδεία που ξεκίνησε από σήμερα στην Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Όταν ζητάς εκλογές πρέπει να είσαι σε εκλογική ετοιμότητα. Με τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταφέρει στους πολίτες τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το σχέδιο που έχουμε για την επόμενη ημέρα. Και αυτό κάνουμε».

Για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Όσο δεν καταργείται ο νόμος του αποτυχημένου υπουργού-καναλάρχη, του κ. Παππά, η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμφωνήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Τα τερτίπια που κάνει ο κ. Παππάς, ο οποίος αναστέλλει αντισυνταγματικούς νόμους, δεν βοηθάει στην εξεύρεση μίας συναινετικής λύσης. Έχουμε καταθέσει μία συγκεκριμένη πρόταση νόμου για την επίλυση της κρίσης και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ. Ο κ. Παππάς προσπαθεί να ελέγξει και να δημιουργήσει ένα δικό του ΕΣΡ και στη συνέχεια να επαναφέρει από την πίσω πόρτα τον συγκεκριμένο νόμο. Εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό».