Η ιστορική και κομβική σημασία του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς βρίσκεται στην εξουσία και αφορά το σύνολο της χώρας και της Ευρώπης από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπειρία στην Ευρώπη, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου ο κ. Ρήγας σημειώνει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι στραμμένος στη κυβέρνηση αλλά στην κοινωνία και να διαμορφώνει τους όρους του μετώπου απέναντι στο νεοφιλελεύθερο μπλοκ.

«Χρειάζεται να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου, να αναστοχαστούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, η μάχη που δίνουμε είναι η προσπάθεια απομείωσης του αντιπάλου εν προκειμένου του νεοφιλελεύθερου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ακόμη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επεξεργαστεί θέσεις «για το πώς θα αντιμετωπίσει το παρασιτικό μοντέλο του κράτους, όσο και για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτό είναι στη σκέψη μας το κόμμα πρέπει να είναι στραμμένο στην κοινωνία, να απαντά στην προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού» κατέληξε.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει αύριο, με άνοιγμα των εργασιών από τον Γραμματέα της Κ.Ε. Παναγιώτη Ρήγα και εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.