«Υπήρξε ένας νόμος ο οποίος λειτούργησε επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, υπήρξε μια διαδικασία η οποία στο επίπεδο διαφάνειας υπήρξε άψογη». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, την πολιτική αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είκοσι επτά χρόνια τώρα δεν υπήρξε καμία άδεια, όλα με προσωρινές άδειες, δεν έπρεπε κάποιος να κάνει κάτι; Και υπερασπίζονται το παλιό και θα δώσουν μάλιστα τα λεφτά πίσω; Μένω άναυδος με αυτά που ακούω, σε σχέση με αυτά που λέει η αντιπολίτευση» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο κ. Αμανατίδης είπε πως συναντήθηκε με τον σύμβουλο του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι με αντικείμενο «θρησκευτικά ζητήματα».

Ο υφυπουργός είχε επαφές και με ομογενείς, τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «πάρα πολύ ζωντανή», αν και μειωμένη σε αριθμό, την ελληνική παρουσία στην Αίγυπτο.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε επίσης αναφορά και στην προγραμματισμένη διακυβερνητική, τριμερή συνάντηση στο Κάιρο, από 9-12 Οκτωβρίου, όπου «θα υπογραφούν επιμέρους συμφωνίες» από τις τρεις κυβερνήσεις, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Μίλησε για συμφωνίες «που όχι μόνο διευρύνουν τη συνεργασία, αλλά βοηθούν στο να γίνει η Ελλάδα πύλη ενεργειακή για τα Βαλκάνια και για την Ευρώπη».