Με δεδομένο ότι λείπει ο κεντρικός σχεδιασμός, το κυβερνητικό επιτελείο που εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το επιτελείο Βενιζέλου, «χτίζει» την τακτική του μέρα με την ημέρα.

Σαν να μην τους έφθαναν οι «πονοκέφαλοι» που τους προκαλούν οι αξιωματούχοι της τρόικας, έχουν να αντιμετωπίσουν τα διαλυτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση και την οργή της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση περιμένει να πάρει μία ανάσα με την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου από τους πιστωτές της χώρας που θα ασκούν πίεση για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μέχρι και την ύστατη ώρα. Γι αυτό η κρίσιμη συνεδρίαση για την εκταμίευση της δόσης θα γίνει λίγες ημέρες πριν στερέψουν τα μετρητά στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Το ερώτημα, ωστόσο, στο σχέδιο του «βλέποντας και κάνοντας» που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ποιους, είναι ποιους μπορεί να πείσει η κυβέρνηση ότι κάτι αλλάζει στην οικονομία προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Άποψη», οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εκλογική βάση του κόμματος βρίσκεται σε αποσύνθεση. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού βεβαιώνουν, πάντως, ότι θα δώσουν ως το τέλος τη μάχη.