Μετωπική επίθεση κατά του υπουργού οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλου εξαπέλυσε η ΝΔ με μια οξεία ανακοίνωση του εκπροσώπου του κόμματος.

«Ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ», αναφέρει η ΝΔ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Βενιζέλου για το θέμα των αποδείξεων. «Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται. Ουδέποτε ένας υπουργός διέψευσε τον εαυτό του τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος», προσθέτει.

«Ουδέποτε υπουργός είχε το πολιτικό θράσος να χαρακτηρίζει “αδιανόητα” τα όσα ο ίδιος είπε, όπως έκανε, χτες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος. Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είπε πως το νέο μέτρο για τις αποδείξεις θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 και κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι μετέδιδαν έναν “αδιανόητο ισχυρισμό”.

Και όμως! Ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του, στις 27.09, έλεγε κατά λέξη: “Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με τη φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011”.

Φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται», καταλήγει η ανακοίνωση.