Συνέντευξη Τύπου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, θα παραχωρήσει, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, καθώς και στα μέτρα που προανήγγειλε από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, αύριο αναμένεται η έλευση της τρόικας για να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες που τερματίστηκαν λίγο άδοξα την προηγούμενη φορά με τους ελεγκτές να φεύγουν δυσαρεστημένοι από τη  πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και την κυβερνητική πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η Ελλάδα να μείνει μετέωρη τον Οκτώβριο καθώς η τρόικα περιμένει από την κυβέρνηση να την πείσει με γραπτές δεσμεύσεις και άμεση υλοποίηση μέτρων πως προχωρεί κανονικά στην αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων του Μεσοπρόθεσμου.

Βλέποντας τον κίνδυνο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο «παύσης πληρωμών» κάθε κονδυλίου.