Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε νευρικό παραλήρημα, και τα ξεσπάσματα να είναι συνεχή.

Μετά το επεισόδιο Μόσιαλου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη και την εμφάνιση της Λιάνας Κανέλλη με φραντζόλα και γάλα στη βουλή, σήμερα είχαμε και δεύτερο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη.

Αιτία στάθηκε η δήλωση του κ. Ροντούλη στη Βουλή την Πέμπτη, ο οποίος αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «γομάρια» και αρνήθηκε να ανακαλέσει.

Ο κ. Τσώνης βλέποντας σήμερα τον κ. Ροντούλη στο εντευκτήριο της Βουλής, φέρεται να τον έβρισε χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς ενώ ήταν έτοιμοι να λύσουν τις διαφορές τους και με τα χέρια. Ευτυχώς εμφανίστηκαν συνάδελφοί τους και τους χώρισαν.

Στο κενό έπεσε η έκκληση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές» τα όσα είπε ο κ. Ροντούλης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, κατέκρινε και την παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη κατηγορώντας την για σκηνές εντυπωσιασμού προκειμένου να τραβήξει τις εντυπώσεις.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για «ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων, με τους οποίους η κυβέρνηση θα γίνει συνένοχη», με αποτέλεσμα να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και να ανάψουν και πάλι τα αίματα.

Ο κ. Ροντούλης τον κάλεσε να πει «τα περι κουτσαβάκηδων» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όπως είπε, «κάνει τον κουτσαβάκη στην τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Πάντως διευκρίνισε, ότι ο χαρακτηρισμός «γομάρια» δεν αφορούσε προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις κυβερνητικές πρακτικές.