Σε κοινή γραμμή πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών, κάνουν την τελευταία προσπάθεια για να πείσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους Έλληνες πολίτες ότι πρέπει να στηρίξουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο η επιχείρηση αυτή να είναι βέβαιο ότι θα στεφθεί από επιτυχία.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου είδε τους βουλευτές περισσότερο ακούγοντας και λιγότερο μιλώντας, καταγράφοντας τις απόψεις τους. Όπως οι ίδιοι οι βουλευτές αναφέρουν, όμως, από κανέναν δεν άκουσε «δε θα στηρίξω» ή «παραιτούμαι».

Ωστόσο το κλίμα στην στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ενδεικτικό της αναστάτωσης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε με τη σειρά τους στους βουλευτές, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, λέγοντας «δε μας πιστεύει κανείς στην Ευρώπη», χαρακτήρισε το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας «μικρής δημοσιονομικής απόδοσης, τη τάξης των 200 εκατ. ευρώ» και απολογήθηκε λέγοντας ότι «με το μέσο όρο του αφορολόγητου στην Ευρώπη τα 5.000 ευρώ, δε μπορούσαμε να τον κρατήσουμε πιο ψηλά».

«Έχουμε σχέδιο και στρατηγική να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση;», φέρεται να τον ρώτησε η Μαρία Θεοχάρη.

«Δηλαδή εφόσον το μέτρο της εφεδρείας είναι μικρού δημοσιονομικού οφέλους, γιατί το εφαρμόζετε για παιδαγωγικούς λόγους; Για να μας συνετίσει η Μέρκελ;», φέρεται να τον ρώτησε η Τ. Αντωνίου.

«Δύο χρόνια η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τα ψηφίζει όλα. Όπως δίνετε στους δανειστές, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εγγυήσεις και στους βουλευτές ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει να πειστούμε για να ψηφίσουμε. Να δούμε ανά υπουργείο την απόδοση και να αποδοθούν ευθύνες», φέρεται να είπε ο Μ. Τσελέπης.

«Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σε διάστημα που θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις και η χώρα δε θα αντιμετωπίζει πρόβλημα διενέργεια εκλογών» φέρεται να ζήτησε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

«Σε δύο χρόνια δεν κάναμε ούτε μία αποκρατικοποίηση. Πως είναι δυνατόν να κάνουμε τώρα, με τις σημερινές τιμές που θα επιτρέψουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μας κατηγορήσει για ξεπούλημα», φέρεται να ρώτησε τον Ευ. Βενιζέλο η Μ. Αποστολάκη.

Με πρωτοβουλία του Γ. Μιχελογιαννάκη και τις υπογραφές βουλευτών όπως Λ. Μίχος, Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Αρβανιτίδης κ.α. κατατέθηκε πρόταση προς τον κ. Βενιζέλο να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών 640 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη…

Πηγή: 24h.gr