Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την επίθεση και τους βανδαλισμούς που έγιναν, χθες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τους πρόσφυγες κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, ο κ. Καλαφάτης έκανε την εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα κρεσέντο ανομίας και αξιοποίνων πράξεων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Περίσσεψαν τα λόγια και τα ευχολόγια, αλλά από πράξεις μηδέν. Πριν από δυο μέρες, σε παράσταση που πραγματοποιήσαμε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε ότι όσα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με το No Border Camp είναι “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις”. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και τα γεγονότα τον διέψευσαν.

Το χτύπημα στο Δημαρχιακό Μέγαρο είναι ένα χτύπημα στη Δημοκρατία, αφού το Δημαρχείο είναι βήμα διαλόγου, βήμα Δημοκρατίας. Δεν θα το ανεχθούμε.

Όμως, εκτός από τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση – που έχουν περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή – και η διοίκηση του Δήμου, αλλά και ο δήμαρχος, αρκέστηκαν μόνο στα λόγια. Τον καλέσαμε και χθες, τον καλούμε και τώρα, για να καταθέσουμε από κοινού μήνυση κατά παντός υπεθύνου για όσα έγιναν στο δημαρχιακό μέγαρο. Αφενός είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες και αφετέρου είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό ότι στη Θεσσαλονίκη δεν περνά η ανομία. Με αυτόν τον τρόπο υπερασπιζόμαστε την περιουσία του Δήμου, των δημοτών, αλλά και το κύρος της ίδιας της πόλης».

Αμέσως μετά, ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, για το ίδιο θέμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.