Αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, για τους διαγωνισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με τον διορισμό 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, είχαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας παρεμβάσεις στον διαγωνισμό. «Πρόκειται για αισχρά ψέματα», απάντησε ο κ. Πολάκης και έκανε λόγο για «παρακρατικούς μηχανισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά τώρα ξεδοντιάζονται».

Στην ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε, επικαλούμενος έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του Κέντρου, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους και διατύπωσε την άποψη ότι ο διαγωνισμός πάσχει από ακυρότητα.

«Για πρώτη φορά επιβάλαμε να γίνει η προκήρυξη με διαδικασίες ΑΣΕΠ», απάντησε ο κ. Πολάκης και παρουσίασε έγγραφο με αποτελέσματα παλαιότερου διαγωνισμού, στο οποίο δεν υπήρχαν μοριοδοτήσεις.

«Πληροφορηθήκαμε ότι στον διαγωνισμό είχαν κατατεθεί 220 αιτήσεις για γιατρούς και είχαμε καταγγελίες ότι ούτε η επιτροπή αξιολόγησης είχε πρόσβαση στους φακέλους. Ζητήσαμε να δούμε τους φακέλλους, όπως είχαμε δικαίωμα σαν εποπτεύουσα Αρχή. Λειτουργούσε κάποιος παρακρατικός μηχανισμός. Στα 220 άτομα είχαν γίνει 88 λάθος μοριοδοτήσεις, αλλαγές στις προϋπηρεσίες, στα μεταπτυχιακά», ανέφερε ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι έγινε αλλαγή της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και τότε η επιτροπή που «απελευθερώθηκε από τον ασφυκτικό μηχανισμό της προηγούμενης διοίκησης έβγαλε τα αποτελέσματα». «Θα σπάσουμε το συμβόλαιο του πελατειακού κράτους», πρόσθεσε.

«Πήρατε στο χέρι σας φακέλους διαγωνιζομένων με στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για παράνομη παρέμβαση. Είστε νομικά έκθετος, να ζητήσετε μία συγνώμη», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

«Η απώλεια της ψυχραιμίας σάς οδηγεί στο να λέτε αισχρά ψέματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και αντέτεινε ότι συγνώμη θα πρέπει να ζητήσουν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, και ο Μάκης Βορίδης, «που έκλεισαν τα νοσοκομεία και κατέστρεψαν την πρωτοβάθμια υγεία που εμείς θα ανορθώσουμε».