Τι απαντά το υπ. Εξωτερικών στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση

«Εάν η Τουρκία δεν σέβεται την προστασία των μνημείων, σημαίνει ότι δεν έχει φτάσει στον 21ο αιώνα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:37
08/06/2016
Τι απαντά το υπ. Εξωτερικών στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση
1
loading

«Εάν η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατανοήσει ή δεν καταβάλλει προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την προστασία των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα», απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Οι ίδιες πηγές απορρίπτουν ως «εντελώς αβάσιμους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς «περί δήθεν ζητήματος θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών, όπου η δημοκρατία λειτουργεί υποδειγματικά, λειτουργούν απρόσκοπτα πάνω από 320 μουσουλμανικά τεμένη».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με την ανακοίνωσή του εγκαλεί, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα ότι «εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό».

Η ανακοίνωση αυτή ήταν η απάντηση στην αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είχε καταδικάσει «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία του Ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για ακατανόητες εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα.

Επιπλέον, το ελληνικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Chief

    Τώρα μεγάλοι πολιτικοί άνδρες τής Ελληνικής διπλωματίας με αυτή την ανακοίνωση πού βγάλατε κάνατε την μούρη κρέας τού Ερντογαν και των Τούρκων. Το ότι δεν διαμαρτυρηθηκατε σε όλους τούς αρμόδιους οργανισμούς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τής οποίας υποτίθεται ότι είμαστε μέλος δείχνει το πόσο γελοίοι είστε και αυτό πού περιμένουμε πλέον από εσάς λίαν συντόμως είναι να ντυθείτε γιουσουφάκια και να πάτε στο χαρέμι τού Ερντογαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει