«Πρόκειται για δύο θέματα εξαιρετικά ευαίσθητα για τον ελληνισμό και εξαιρετικά επικίνδυνα, με τον τρόπο που τα χειρίζεται η κυβέρνηση» τόνισε o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λεύτερης Αυγενάκης για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς και των τσάμηδων.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ. Αυγενάκης επισήμανε: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Αγιά-Σοφιά. Και αντί σύσσωμη η Πολιτεία και τα κόμματα και τα μέλη του κοινοβουλίου, τα μέλη της κυβέρνησης να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια, ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη και μόνο που δεν πέσαμε κάτω από το τραπέζι. Δηλαδή, είναι φοβερό αυτό το πράγμα. Την ίδια ώρα που όλοι έχουμε μείνει με ανοιχτό το στόμα και με κομμένη την ανάσα, αντί να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες, σύσσωμη η χώρα να καταδικάσει αυτή την ενέργεια –πράγμα το οποίο ούτως ή άλλως το κάνει η ΝΔ, και τις επόμενες μέρες, ώρες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες απ’ τον αρχηγό του κόμματός μας σχετικά με το θέμα αυτό, πέρα από τις δηλώσεις που έχουν γίνει ήδη από τη συντονίστρια την κ. Μπακογιάννη και τον αρμόδιο τομεάρχη, τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, θα έχουμε και συνέχεια. Γιατί για εμάς είναι μείζονος σημασίας θέμα, εθνικό θέμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το λεγόμενο θέμα των Τσάμηδων. Για εμάς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Για πολλά χρόνια αυτό το θέμα έχει κλείσει και βεβαίως θα κάνουμε τα πάντα ώστε το θέμα αυτό να μην ανοίξει ξανά. Παρ’ όλο που κάποιοι το επιδιώκουν και κάποιοι με τους χειρισμούς τους –δυστυχώς ένας από αυτούς είναι και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς- επιδεινώνουν τα πράγματα. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υπάρχει μία επιπολαιότητα από πλευράς της κυβέρνησης».

«Πρέπει να επανεξετάσουν τις θέσεις τους, να σοβαρευτούν, και επειδή δεν μπορούν να το κάνουν, καλό είναι να φύγουν. Να φύγουν το συντομότερο, διότι δεν είναι επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία της χώρας μας αλλά ανοίγουν διάπλατα και πολλά ζητήματα της που για χρόνια είχαν διατηρηθεί σε ‘βαρύ ύπνο’ ή σε μια διαδικασία και σε μια φάση που δεν δημιουργούσαν προβλήματα στη χώρα»,ανέφερε ο  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.