Να κάνει ο καθένας ένα βήμα πίσω για να κάνει ο προοδευτικός χώρος άλματα προς τα εμπρός, προτρέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κόμματα, κινήσεις και παράγοντες στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε δήλωσή του, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «αρκετές φορές τα βήματα είναι σημειωτόν και δεν έχουν την κατεύθυνση και την ταχύτητα που θα θέλαμε. Τα πρώτα βήματα επίσης δεν είναι αρκετά αν δεν ακολουθήσουν τα επόμενα».

Λίγη ώρα πριν την πρώτη δημόσια εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου το απόγευμα στο Γκάζι, σημειώνει, ότι, είναι μία πολύ θετική εξέλιξη και συμπληρώνει: «ελπίζω να αποτελέσει το έναυσμα για την επίτευξη του στόχου της, την παράδοση στα κόμματα ενός κοινού πορίσματος προγραμματικών θέσεων. Στη συνέχεια απαιτείται η λήψη αποφάσεων από τα κόμματα, χωρίς περιχαρακώσεις, παραγοντισμούς, αμφισημίες και ταλαντεύσεις. Για έναν ισχυρό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου, απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ».