Μια πρωτότυπη επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα η  υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος καταγγέλλει, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, την συμπεριφορά του Αναπληρωτή  Υπουργού  Υγείας Παύλου Πολάκη. Ρωτάει λοιπόν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με ποιο τρόπο θα ελέγξει τον επιδεικτικά και αρειμανίως καπνίζοντα κ. Πολάκη.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επιτίθεται στον κ. Πολάκη, κάνοντας αναφορά στην φωτογραφία που κυκλοφορεί  στο  διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, όπου φαίνεται ο αναπληρωτής υπουργός υγείας να καπνίζει επιδεκτικά και αρειμανίως , όπως γράφει  χαρακτηριστικά, εντός του Υπουργείου Υγείας, σε χώρο που ενημερώνονται στελέχη και δημοσιογράφοι.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Προς:  Τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Θέμα: «Απαράδεκτη, πρωτόγνωρη συμπεριφορά του κ. Πολάκη να καπνίζει αρειμανίως εντός του Υπουργείου Υγείας»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή για την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες αυτής της θανατηφόρας συνήθειας.

Στην Ελλάδα όμως, από εχθές φιγουράρει στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, νέα φωτογραφία του Αν. Υπουργού κ. Πολάκη, ο οποίος καπνίζει επιδεκτικά και αρειμανίως εντός του Υπουργείου Υγείας, σε χώρο που ενημερώνονται στελέχη και δημοσιογράφοι.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας παραβιάζει ευθέως και κατ’ εξακολούθηση το νόμο, προβάλλοντας αρνητικό πρότυπο για ολόκληρο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Επειδή δεν νοείται Υπουργός πολιτισμένης χώρας να επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορά, ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ:

1.      Με ποιο τρόπο θα ελέγξετε τον επιδεικτικά και αρειμανίως καπνίζοντα κ. Πολάκη;

2.      Πως θα εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όταν ο Αν. Υπουργός Υγείας τον παραβιάζει ευθέως και κατ’ εξακολούθηση;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου