«Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα υπέρ των μεταρρυθμίσεων, είναι πάγια θέση της, και εάν η κυβέρνηση εισηγηθεί μεταρρυθμιστικά μέτρα στη σωστή κατεύθυνση, δεν έχουμε λόγο να τα αρνηθούμε», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Σταμάτης τόνισε : «Μέχρι στιγμής οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι ελάχιστες και γίνονται μόνον υπό την πίεση των δανειστών». Επεσήμανε δε ότι: «Σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην περικοπή δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μακροχρόνια αποδίδουν, ενώ αντίθετα η φοροεισπρακτική πολιτική του Σύριζα δεν οδηγεί πουθενά, είναι αδιέξοδη, δημιουργεί διαρκώς κενά και επομένως την ανάγκη να λαμβάνονται καινούργια μέτρα».

«Η Κομισιόν, το Δεκέμβριο του 14, εγγράφως είχε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που περίμεναν». «Όμως», όπως επεσήμανε, «δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, γιατί διεκόπη η κυβερνητική πορεία της ΝΔ».

Ο κ. Σταμάτης πρόσθεσε ότι: «Τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγούν σε αδιέξοδο. Μόνον ένα θα αποδώσει, η μείωση των συντάξεων», τόνισε και διατύπωσε το ερώτημα: «Εάν είναι δυνατόν να εισπράξουν χρήματα από αύξηση φορολογίας και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, με την οικονομική καχεξία και την εξάντληση της φοροδοτική ικανότητας των Ελλήνων». «Σε λίγο χρονικό διάστημα θα διαπιστωθεί ότι το δημοσιονομικό κενό δεν καλύπτεται από αυτά τα μέτρα».

«Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αποσυρθεί γιατί η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να κυβερνήσει και έχει αποτύχει στο σύνολο της πολιτικής της».