Διήμερη περιοδεία στις δομές κοινωνικής προστασίας στην Ήπειρο, ξεκίνησε από το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με πρώτο σταθμό τις εγκαταστάσεις της άλλοτε Παιδόπολης «Αγία Ελένη».

Η κ. Φωτίου, μαζί με τον γγ του υπουργείου Δημήτρη Καρέλλα και τη διευθύντρια του γραφείου της, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε όλα στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας στην Ήπειρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Η επίσκεψη στην « Παιδόπολη» Αγία Ελένη που αποτελεί περιουσία του Δημοσίου, όπως δήλωσε η κ. Φωτίου πραγματοποιήθηκε με στόχο να δρομολογηθεί η αξιοποίηση ενός συγκροτήματος που έχει προσφέρει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο.

Μάλιστα, εκτίμησε πως για την αποκατάσταση των κτιρίων δεν θα απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς δεν χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων και προσέθεσε: «Θα αποδώσουμε στην κοινωνία ένα μεγάλο συγκρότημα, το οποίο σε πρώτη φάση μπορεί να φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων με πολλά παιδιά και σε μια δεύτερη φάση άπορες οικογένειες και άλλες δράσεις τις οποίες θα δούμε».

Η αναπληρώτρια υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η δυναμικότητα της Παιδόπολης, είναι μεγάλη και μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους της και τα μεγάλα δωμάτια οικογένειες πολυμελείς, με πολλά παιδιά, που ανταποκρίνεται -όπως είπε- στην αντίληψη της οικογένειας των Σύρων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα γίνει μετεγκατάσταση εκεί προσφύγων από τον Κατσικά ανέφερε: «Πρέπει να σας πω ότι δεν συμμετέχω στην επιτροπή σχεδιασμού που τοποθετεί και στελεχώνει τα κέντρα φιλοξενίας. Μου φαίνεται εύλογο πως οι άνθρωποι που είναι εκεί θα μεταφερθούν εδώ. Αλλά από όλα αυτά, καθώς δεν γνωρίζω και τους χρόνους που θα απαιτηθούν να αποκατασταθούν αυτές οι εγκαταστάσεις, θα ήταν επιπόλαιο να πω ότι, αν αυτοί θα μεταφερθούν ή όχι αμέσως».