Ένταση και διαφωνίες επικράτησαν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, στην ΕΡΤ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης ζήτησε να μη δοθούν συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης σε καναλάρχη, με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά «εγώ δεν είμαι στο παρασκήνιο, δε δούλεψα ποτέ στο παρασκήνιο, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Κακλαμάνης φέρεται να εγκάλεσε τον υπουργό Επικρατείας και για τα περί ακομμάτιστης τηλεόρασης σε σχέση με το ότι τη συνέντευξη του κ. Μόσιαλου για τις προωθούμενες αλλαγές στην ΕΡΤ την έδειξε απ΄ ευθείας η ΝΕΤ με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά ότι ο ίδιος δεν είχε δώσει καμία τέτοια εντολή.

Θέμα συζήτησης έγινε και η κατάργηση των μυστικών κονδυλίων των γενικών γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που ανακοινώθηκε χθες.

Πολλοί βουλευτές (συμμετείχαν περίπου 15) ζήτησαν στοιχεία για το ποια ποσά διατέθηκαν στο παρελθόν, πόσα , σε ποιους κ.λπ. αλλά ο κ. Μόσιαλος επανέλαβε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία καταστράφηκαν από την 4η Οκτωβρίου του 2009.

Η κ. Μιλένα Αποστολάκη πάντως φέρεται να υποστήριξε ότι με το να ανακοινώνεται η κατάργηση μυστικών κονδυλίων χωρίς στοιχεία για το πόσα, ποιοι και πότε, προκαλείται περισσότερο απαξίωση παρά εξυγίανση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας πάντως, που έχει χρίσει κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρεται να είπε ότι αυτά τα μυστικά κονδύλια τα χειρίζονταν οι γραμματείς και όχι οι υπουργοί, κάνοντας ονομαστική αναφορά και στον Ν. Αθανασάκη.

Άλλοι πάλι άφηναν αιχμές εναντίον του Π. Γερουλάνου (που είχε στην ευθύνη του τις γενικές γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) ρωτώντας γιατί δεν αποφασίστηκε η κατάργηση των μυστικών κονδυλίων πιο πριν…

Με την μετατροπή της ΕΤ 3 από περιφερειακό σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό, φέρεται να διαφώνησε η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρ. Αράπογλου, ενώ μετά από αυτή τη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι πριν την οριστικοποίηση των αλλαγών θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση.