«Ανείπωτη βαρβαρότητα που αναδεικνύει τις ευθύνες της ΕΕ», χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ειδομένη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επέτρεψε τη δράση «ύποπτων ΜΚΟ» στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη βαρβαρότητα που δεν αποτελεί παραφωνία», είπε ο κ. Παπαδάκης – μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη – και επέκρινε όσους αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην Ειδομένη αποτελούν εξαίρεση.

Όπως είπε, η ΕΕ με τις αποφάσεις ουσιαστικά διαμορφώνει «όρους μαζικού εγκλωβισμού» για όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπογράμμισε ότι από τις πληροφορίες που υπάρχουν, η συζήτηση και οι κατευθύνσεις κινούνται και πάλι στην πολιτική των κλειστών συνόρων και των εγκλωβισμένων προσφύγων. «Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα και διαμόρφωση όρων μέσα από την υπόθεση παροχής του ασύλου σε ελάχιστους. Και όλοι οι υπόλοιποι θα απελαύνονται», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε μεγάλη ευθύνη από τη στιγμή που αποφάσισε να μην υπάρχει κρατική μέριμνα και υποστήριξη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη μεθόριο με την ΠΓΔΜ, ενώ κατήγγειλε τις δραστηριότητες ΜΚΟ. «Αναλαμβάνεις μια πάρα πολύ σοβαρή ευθύνη όταν παραδίνεις για παράδειγμα την Ειδομένη βορά στις ΜΚΟ, σε ύποπτες ΜΚΟ. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε ανοίξει θέμα με τις ΜΚΟ και το ρόλο τους», επισήμανε ο κ. Παπαδάκης και καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «αυτοί που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και βομβαρδίζουν αθώους ανθρώπους είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν να κλείσουν τα σύνορα».