Το δρόμο για τη Βουλή πήραν δικογραφίες που αφορούν νυν και πρώην υπουργούς αλλά και βουλευτές. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις επίμαχες δικογραφίες στο κοινοβούλιο προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλία των φερόμενων ως εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα, στη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες που αφορούν:

–  τον υπουργό Υγείας Νικόλαο Ξυδάκη  σε βάρος του οποίου κατέθεσε μήνυση πολίτης με αφορμή δημοσιεύματα την περίοδο που ήταν  αναπληρωτής  υπουργός Πολιτισμού σχετικά με διορισμό,  στο γραφείο του, μετακλητού υπαλλήλου ο οποίος φερόταν ως στενός συνεργάτης της περιφεριάρχου Ρένας Δούρου .

– τους  τέως υπουργούς Ε. Βενιζέλο (ΠΑΣΟΚ) και Χ. Αθανασίου(ΝΔ) τους οποίους κατηγορεί ο δικηγόρος Κ. Πλεύρης , για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα  αδικήματα, με αφορμή  ότι δεν του κατέβαλε  το Λιβυκό Δημόσιο  αμοιβή  16 εκατ. ευρώ, από την δικαστική   μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του Λυβικού κράτος   με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

–  τον Ευριπίδη  Στυλιανίδη (ΝΔ) μετά από αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου σύμφωνα με την οποία   εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψος 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού  την περίοδο της θητείας του ως υφυπουργού Εξωτερικών το 2004.

–  τον τέως υφυπουργό  Ανάπτυξης  Παναγιώτη Μηταράκη (ΝΔ)  με αφορμή δημοσιεύματα και σχετική ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

–  τον Ιωάννη  Σαχινίδη,(ΧΑ) μετά από μήνυση  της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο συντρόφων του.