Τη Δευτέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, με με την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα και πάντως μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι βελτιωτικές προτάσεις που θα μπουν από την κυβέρνηση στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται σειρά συσκέψεων του πρωθυπουργού με την επιστροφή του στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, γνωστοποίησε πως «ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους αγρότες, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν του εκπροσώπους τους. Για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».

Σημειώνεται πως οι αγρότες δηλώνουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους μέχρι να πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Την Κυριακή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική σύσκεψη, η οποία θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12:00 το μεσημέρι, και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν για αύριο στις 16:00 το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών -τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον- περιμένουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με αποκλεισμούς των εθνικών οδών Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Πατρών – Αθηνών και Πατρών Πύργου.

Την πρόθεσή τους να «πολιορκήσουν» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη γνωστοποίησαν στην αστυνομική διεύθυνση αγρότες και κτηνοτρόφοι των μπλόκων της αερογέφυρας Θέρμης και αυτού που βρίσκεται στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα.

Στο μεταξύ, εγκλωβισμένα σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το τελωνείο των Κήπων, επί του ελληνικού εδάφους και 20 χιλιομέτρων, από την πλευρά της Τουρκίας, βρίσκονται τα φορτηγά.