Τζάκρη: Τρόφιμα, ποτά, πετρελαιοειδή και μέταλλα «αντέχουν» στην κρίση

«Αξίζει η ελληνική πολιτεία να βάλει τα ρέστα της για να μπορέσουν να αναπτυχθούν περισσότερο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:17
12/02/2016
Τζάκρη: Τρόφιμα, ποτά, πετρελαιοειδή και μέταλλα «αντέχουν» στην κρίση
5
loading

Υπάρχουν βιομηχανικοί τομείς που αντέχουν στην κρίση και αξίζει η πολιτεία να τις στηρίξει για να αναπτυχθούν περισσότερο, επεσήμανε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη η οποία μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών «πρωταθλητές» στην εξωστρέφεια.

Η κ. Τζάκρη, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, είπε ότι από μελέτες που εκπονήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο, οι κλάδοι που «αντιστέκονται» στην κρίση είναι -μεταξύ άλλων- τα τρόφιμα και τα ποτά, τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, ο καπνός, τα βασικά μέταλλα, τα φαρμακευτικά προϊόντα και παρασκευάσματα, τα μεταλλικά προϊόντα και τα είδη εξοπλισμού. «Αξίζει η ελληνική πολιτεία να βάλει τα ρέστα της για να μπορέσουν να αναπτυχθούν περισσότερο» είπε η κ. Τζάκρη, υπογραμμίζοντας ότι οι παραπάνω βιομηχανικοί κλάδοι, όχι μόνο άντεξαν, αλλά ορισμένοι αύξησαν και τα μερίδιά τους στις αγορές.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της ελληνικής βιομηχανίας γενικότερα, είπε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2013, συμμετέχει στο ακαθάριστο ΑΕΠ μόλις κατά 9,6% και επισήμανε ότι την περίοδο από το 2008 - 2013 επήλθε «συντριβή», υπενθυμίζοντας ότι από 85.000 μεταποιητικές επιχειρήσεις στη χώρα απέμειναν 38.000.

Η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε «μικρή, συμβολική και σημειολογική», αλλά καθοριστικής σημασίας, την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής που καταγράφηκε από τις πρόσφατες στατιστικές το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και πρόσθεσε ότι όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρωθούν στο να δοθεί ώθηση στο βιομηχανικό κλάδο.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε την ανεργία που πλήττει τη χώρα «πυραμίδα όλων των προβλημάτων» και είπε ότι αν δεν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να λυθεί ούτε το ασφαλιστικό, ούτε τα άλλα προβλήματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πάρης Λαμία

  Ας μη λησμονούμε ότι η κα Τζάκρη είναι από τις αποτελεσματικές υπουργούς της τελευταίας δεκαετίας. Όσο ήταν υφυπουργός εσωτερικών πέρασε το Νόμο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το θεσμό της Διαύγειας. Και τα 2 αποτελούν θεμέλια μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.

 2. avatar thrilo s

  Πάρε δρόμο ρε [...] , ανύπαρκτη. Όλα τα [...] του Πασοκ κάνατε την πρώτη φορά αρστερά ..........και τελευταία.

 3. avatar Δημητριος Κρυσταλλης

  Μα δεν έχει ούτε ρέστα αυτό το ρημάδι το δημόσιο.

 4. avatar φέτα ΠΟΠ

  μιλησε και η πασοκομουρα υπουργος της ανυπαρκτης βιομηχανιας στην ελλαδα.....

 5. avatar CVVV

  Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο. Αν δεν αρχίσετε ως κυβέρνηση να σκεφτείτε καπιταλιστικά αντί κομμουνιστικά και να προσελκύσετε κεφάλαια, χαθήκαμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει