Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 15:00 το απόγευμα συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη της, μετά την άρνηση των εκπροσώπων των αγροτών να ανταποκριθούν στη σχετική πρόσκληση που τους είχε απευθύνει τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής, Χαρά Καφαντάρη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέρριψαν τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το «ναυάγιο» του διαλόγου, μίλησαν για δίκαια αιτήματα των αγροτών και στήριξαν την πρόταση τους για συζήτηση από μηδενική βάση, ενώ χαρακτήρισαν προσχηματική και επικοινωνιακή την πρόσκληση για διακομματικό διάλογο.

«Η πρόσκληση διαλόγου προς τον αγροτικό κόσμο παραμένει ανοικτή», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής, αιτιολογώντας την απόρριψη της πρότασης του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, για την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα επισκεφθεί τα μπλόκα και θα συζητήσει με τους αγρότες, αντέτεινε ότι η βουλή είναι θεσμός και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και από εκεί και πέρα ο κάθε βουλευτής οφείλει να είναι κοντά στους αγρότες και να συζητά μαζί τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.