Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το θέμα των προσλήψεων 55.000 ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ, όπως γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα διαπιστώνεται εμπλοκή και του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, στην ίδρυση- εν μία νυκτί- της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα ως στοιχεία επικοινωνίας του Δικτύου δηλώνονται η έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ο κ. Καττής, στέλεχος του πολιτικού γραφείου του κ. Κουτμερίδη, δηλώνει πως ο βουλευτής «δεν κρύβεται αλλά είναι μπροστά» και για την ίδρυση της ΜΚΟ εξηγεί: «Βλέπαμε πως η εφαρμογή του προγράμματος δεν πήγαινε καλά, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πιλοτικές έρευνες το όλο σχέδιο δεν προχωρούσε όπως θα έπρεπε στην περιοχή της Μακεδονίας- Θράκης, λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να πέσει στο κενό. Η όλη ατμόσφαιρα μας προβλημάτισε, καθώς τα μνημόνια που συντάχθηκαν μεταξύ των αρμόδιων φορέων έρχονταν σε αντίθεση με τις βασικές παραμέτρους που έχει θέσει το υπουργείο».

Ερωτήσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής κατέγραψε με πόρισμά της ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο γύρω από τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ, οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.